geschiedenis

dusktilldawn-49.jpg

‘DUSK TILL DAWN’ is gehuisvest in een authentieke 19de eeuwse herenwoning. Omstreeks 1860 werd de woning gebouwd door Charles Lamot, eigenaar van de gelijknamige brouwerij aan de Dijle. Bijna 150 jaar lang en zonder noemenswaardige verbouwingswerken bleef de woning in handen van de erfgenamen van deze gekende brouwersfamilie. De laatste nazaat was vrijgezel en had weinig aandacht voor het noodzakelijke onderhoud van de woning. Toen de man in 1999 stierf was het pand dringend aan restauratie toe.

Diederik en Ann, de huidige eigenaars kochten de vervallen woning in 2000. De nauwgezette restauratie nam vijf volle jaren in beslag. De woning zelf werd met veel zorg en zin voor detail vakkundig aangepakt en ook de tuin en het koetshuis kregen een opknapbeurt.

Sinds juni 2005 ontvangen Diederik en Ann hun gasten in ‘Dusk till dawn’

DtDtuin-12.jpg

huis

Het huis biedt veel meer dan de beide gastenkamers….

 

Salon

De hoge plafonds, het originele stucwerk, de gerestaureerde schoorsteenmantels en de parketvloeren ogen heel erg stijlvol, zeker in combinatie met het hedendaagse meubilair. Deze ruimte ademt de sfeer van de woning en is de ideale plek om te genieten van een welkomstdrankje.

dusktilldawn-41.jpg
dusktilldawn-46.jpg

Ontbijtruimte

De ontbijtruimte charmeert met haar sobere aankleding en donkere kleuren en nodigt uit om heel lang te genieten. Bij zonnig weer lonkt het terras...

dusktilldawn-23.jpg

Tuin & Terrassen

Een originele gietijzeren trap brengt je vanuit de woning tot in de ommuurde stadstuin. Deze oase van groen en rust wordt opgedeeld door een aantal strak gesnoeide buxus- en taxushagen en zijdelings omsloten door imposante haagbeuk-volumes. Het ontbijt-terras nabij de woning baadt in de ochtendzon, op hete dagen is het heerlijk verpozen onder de kubusvormige haagbeuken, zonnekloppers zoeken steevast het houten terras op, vlak naast de vijver.

DtDtuin-11.jpg

Cosy Corner

De ‘Cosy Corner’ is de ideale plek om op winterse dagen te genieten van een goed boek of van fijne muziek. Bewonder de oorspronkelijke, mahoniehouten lambrisering en het art nouveau inlegwerk en proef ondertussen van ons rijk aanbod Mechelse bieren in de ‘honesty’ bar.

dusktilldawn-39.jpg